måndag, oktober 12, 2009

Från lågtryck till högtryck

Tänk vad livet snabbt kan vända. Natten till förra onsdagen vaknade jag med fruktansvärda smärtor igen. Jag som hade börjat känna doften av att kunna få börja undervisa igen.

Onsdagen blev hemsk, torsdagen ännu värre.

Att fylla år två dagar senare skulle jag klara av, men att ta emot släkt och vänner fanns inte på kartan.

Bakslaget som kom från ingenstans tog totalt musten ur mig och vips var "Låg" på besök och denna gång orkade jag inte mota ut monstret. Lågtrycket var ett faktum! Kroppsbarometern slog i botten, jag grät och grät och grät. Läkarkonsultation och längre sjukskrivning men det värsta av allt, smärtan. Värken och jag har med åren nästan blivit kompisar, men bara nästan. Men den svåra smärtan som ibland slår till går knappt att uthärda.

När fredagen kom visste jag att jag var tvungen att bestämma mig för att boka av kalaset eller inte. Fram på eftermiddagen kände jag att lusten och glädjen att få träffa folk inte skulle få tas ifrån mig. Ett av mina stora problem är att behöva kapitulera och be andra om hjälp och att vara till besvär men jag lyckades t o m trotsa denna onödiga åkomma.

Det blev catering från Rosalis Deli. Inte som hemlagat men OK. Underbara syster Idog levererade en ljuvlig äppelkaka.

Mina döttrar fixade till sin mor som ville ge "Låg" en riktig käftsmäll genom att, dagen till ära, måla sina naglar vackert mörkröda.

Lilldottern, hm 19 år, E fixade tårna........



........och stordottern H fixade fingrarna.



Lilla Ella ville givetvis också ha bomull mellan tårna och få röda naglar som mormor. Hon hade under dagen fullt upp med att provsmaka smeten till chokladkakorna, (OBS ingen kokos som i receptet för fars skull + en GI-tårta till mig och M) som hennes mamma bakade........



.......och smeten smakade utmärkt. Vilket även det färdiga resultatet gjorde. Tänk att bagerskan bara en halv vecka tidigare plockat bort både gallblåsan och 110-120 stenar! Välkommen till familjen där det mesta händer!

Stackars M fick springa med tallrikar och glas, duka, hämta mat, handla, dammsuga, torka golv mm. Vilken underbar familj man har men usch vad det är jobbigt att bara kunna titta på.

Förutom en underbar bukett med mörkröda rosor (den buketten vill jag ha för mig själv) fick jag en liten kul leksak till datorn av M. Nu ni! Här ska läras, fotas, redigeras och lekas!!



Mmmm chokladpraliner och lakritstryffel från mitt favoritställe Kaffe och Pralin. Mina döttrar känner sin mor!


Givetvis stod boken om Surdegsbröd, skriven av en av mina favoritbloggare, högt på önskelistan och fanns i morgonpaketen.
Och mina vänner känner mig också väl. En bok full med goda recept på Biscotti.
Man blir extra rörd när man vet att bakkorgen är inköpt 3 mil från stan. En efterlängtad bakkorg från Englas skafferi. Vilka vänner! Vilken tur att jag även fick nya vispskålar av M.
Hela kvällen slet mina systrar och M i köket för att jag skulle kunna fira min dag.
Och så många fina blommor jag fick, det var ju förra året den stora födelsedagen var!!!
En härlig höstbukett från en kär syster som dessutom syr helt fantastiskt snygga förkläden. Jag är givetvis lycklig ägare av ett och ni andra kan köpa egna på julmarknad i Täby så småningom. Jag återkommer om det senare i höst.



Från en "bonusdotter-lillasyster" L, fick jag denna fina orkidé. Extra utvald till mig, hör bara på detta. Det är en Zygopetalum.
Hm, på vanlig svenska heter den pajasorkidé och den är köpt enkom för att hålla "Låg" borta! Visst är det underbart?!?

Från lågtryck till högtyck på bara några timmar!
Syster Idog trodde inte att det räckte med att baka äppelkakor och hade även med sig denna vackra orkidé. Behöver jag säga att jag älskar orkidéer?


Och se så vackra blommor från fler av mina goda vänner. Blommorna kommer från en av, i mitt tycke, Örebros finaste blomsterhandel.
Från den tredje av mina goa systrar levererades det en stor och magnifik höstblomgrupp, kramen fick vi ta på telefon. Den systern bestämde sig nämligen för att bli smålänning för några år sedan.........och jag saknar att ha henne på närmre håll.

Som om inte det räckte så kom även min andra "bonusdotter-lillasyster" på söndagen med god choklad och chokladté.
Och vad gjorde jag då mer än låg på sofflocket och öppnade paket?
Jo jag njöt i fulla drag. Inte bara för att jag var lite på pikalurven av alla konstiga piller och för att jag fick så många fina presenter, utan för att kände jag mig så oerhört tacksam och rik. Vad vore livet utan familjen och alla fina vänner? Ingenting!
För alla Er, eller snarare Tack var alla Er klarar jag av lite mer av växlande molnighet och även om det är tungt ibland så lovar att jag i alla fall ska göra så gott jag kan.........
Om nu lågtrycken blir allt för tunga och långvariga kan jag ju numera ta min tillflykt till min pajasorkidé!

Livet är fantastiskt!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag älskar dig, faster!

/"bonusdotter-lillasyster" L

annika sa...

Oj vilken uppvaktning! Man kan nästan tro att det var den stor födelsedagsuppvaktningen. Visst är det kul att fylla år och ha sina nära och kära runt sig. Attans så tråkigt att du fick ont igen. Du som var lite på G. Jag tycker att det är jättetråkigt men hoppas att du kan hålla Låg borta. Titta på din Pajasblomma och tänka på alla goa människor hjälper ett tag.
Ska bli intressant att höra om försäljning i Täby. Brukar sy i Täby med Närkequiltarna. Ha det så gott nu och hoppas att värken släpper snart.
annika

Sari sa...

Grattis i efterskott på födelsedagen!
Kul att du blivit ordentligt firad så att lågtrycket inte tog överhand.
Trist att värken kom tillbaka.. Usch, det låter inte alls kul.
Hoppas du mår bättre nu.
Vilka vackra blommor och presener du fått! Lycka till med fotograferingen!
/Sari

Plupps krypin sa...

Tråkigt att din värk slog till igen. Jag vet hur det är. "Låg" hälsar på här också. Dina nära och kära måste älska dig mycket, vilken härlig familj. Du kan skatta dig lycklig, med dom kan du flytta berg ju.
Ha det nu så bra och jag hoppas verkligen att din värk ger sig iväg med svansen mellan benen.
Grattis i efterskott.
Yvonne

annika sa...

Börjar visst bli gammal nu för jag glömde ju skriva GRATTIS på födelsedagen!
annika

Huset vid ån sa...

Jag vill börja o Tacka för titten inne hos mig! Vad tråkigt att du inte får må bra! Men du verkar ju ha en toppenfamilj som ställer upp...Vad skulle man göra utan sin älskade familj! Hoppas att du mår bättre snart! Du är varmt välkommen tillbaka till mig! Kram Therese