onsdag, oktober 28, 2009

På gång vid ån

Igår när jag vaknade och såg det vackra vädret utanför fönstret bestämde jag mig för att åka ner till Svartån och promenera. Dagsformen var inte den bästa men jag längtade så vansinnigt efter att få se en vattenspegel. Jag tog massor med bilder och delar här med mig av några av de naturens konstverk som jag lyckades fånga på bild.
Det blåste lite svagt och löven singlade sakta ner som snöflingor runt mig. Det var helt magiskt vackert.Efter den underbara promenaden med mycket reflektion över livets kringelkrokar, och dessutom ett mysigt möte med en god vän som var ute och cyklade, tog jag mig vidare till Rävgången där färgerna var lite kargare.

Änder tycks alltid ha nåt på gång........

........och svanen här traskade kaxigt upp på stranden och åt ur handen på en förbipasserande herre. Själv höll jag mig på behörigt avstånd då jag tyckte den fräste lite för mycket. Gissa M:s kommentar när jag senare berättade om svanen. "Fräste den? Jaha då var det en hona". (Det är i sådan lägen man låtsas som att man inte hört nåt.)


Vilken gåva vakna upp ännu en ny dag med samma vackra väder. Favorit i repris. Efter lunchen tog jag min lilla Mr Bean-bil (en vit nyvaxad Polo) och åkte och parkerade på samma ställe som igår och gick långsamt efter vattnet. Idag var det betydligt mer löv på marken än igår men lika vackert.
En svamp på en nerskuren död trädstam kan berätta mycket om hur livet kan gå vidare efter en katastrof.


Den här vyn har vissa likheter med en 1800-talsmålning från mitt barndomshem.


En avbruten trädstam kanske inte är så vackert men nog så talande för mig. Som en bild på min rygg när den brast........


Hemma i hallen igen möttes jag av den fina novemberkaktusen som jag fick av min syster i helgen. Den är helt översållad av aprikosfärgade blommor och knoppar. Lägg märke till att det kommer en cerisefärgad blomma i blomman!


Efter en stunds vila på soffan ringde telefonen och en mycket kär vän undrade om jag hade lust att följa med till Tant Grön, en "blomstrande butik" i Vintrosa. Klart att jag ville det! Sist vi var där var i början på maj och då blev det dyrt. Mer om det kan du läsa om här.
Efter alla mustiga och färgsprakande höstfärger som mina promenader bjudit på föll jag pladask för denna lilla ljuvt rosa krysantemum.


Ännu en dag att känna stor tacksamhet över!

5 kommentarer:

annika sa...

Tack för promenaden läns med Svartån. Du har tagit fina bilder som vi får se. Det är vackert med den ringlande ån. Härligt att du kan promenera igen. Tummarna häller jag hårt!
Jo det blir alltid dyrt hos Tant Grön. Din rosa kryss var supermild och söt. Förstår att du inte kunde lämna den kvar i butiken.
Hoppas att det blir lika fint imorgon eftersom jag är ledig och tänkte skaffa mossa.

annika

Sari sa...

Vad fint du skriver!
Och vilka härliga bilder du visar!
Ja, det är vackert längs Svartån. Nu var det ett bra tag sedan jag gick i de krokarna...
Skönt att du kommer ut på promenader igen!
Ha det bra! /Sari

Vi Ericsons håller ihop sa...

Ang Ms kommentar om fräsande honor så har vi ju lärt oss att om det är en han kan det ju faktiskt vara lite vad som helst...

annika sa...

Hej Caroline! Titta in i min blogg så har jag skrivit något där som berör dig.
Kram annika

Trottinglady - Cajsas Rum sa...

Den promenaden var fin. Svanarna är så vackra. Såg sådana idag där de guppade på vattnet mellan det isiga vattnet. Grattis till promenaderna!
Carin