söndag, december 06, 2009

Nya kunskaper på gång del 2

Efter att ha haft kort besök av "Låg"  igen bestämde jag mig för att istället bjuda in min pedagogikguru John Dewey i helgen. Det kändes helt klart att det åter var dags för lite "learnig by doing"



Frostig adventsros

På min specialstol vid datorn har jag utmanat ryggen för att börja hitta rätt i Photoshoplabyrinten, en vansinnigt rolig födelsedagspresent som jag fick av M i oktober. Måhända har han lite dåligt samvete för sågningen av min akvarellmålning som jag berättar om lite längre ner.



Som tur är har jag en fantastisk bra lärare som bor i rummet bredvid datorn. Dotter E, familjens fotoproffs, lotsar sin moder tålmodigt och är en mycket bra pedagog. Hon brås helt klart på mig........



Jag har alltid haft en dröm om att kunna måla tavlor, framför allt i akvarell. Men efter ett försök som nygift gav jag upp. Det signerade konstverket fick följande recension av M;
Vad synd att du signerade det. Annars hade jag kunnat sätta upp det på mitt jobb och sagt att någon av syskonbarnen hade målat det.
Och det var med sanningen överrensstämmande. Det är främst inom sång och musik min estetiska kompetens hör hemma. Om kunskaper som utförs i köket eller med hjälp av stickor och virknål också räknas så ligger jag nog hyfsat bra till.


Mumsmums

Med kamerans hjälp kan jag i alla fall känna mig nöjd med både det ena och andra. Och att dessutom kunna få leka ännu mer med sina bilder i Photoshop passar mig ypperligt. Så bilderna du ser här är kort och gott en liten vernissage från Lillans fotostuga.



Tänk att man ska behöva bli en kvinna i mogen ålder för att våga säga att man är tycker att man är bra på något........

7 kommentarer:

Linus sa...

Stiligt stiligt.

Mos-gos sa...

Alla bilderna var fina men den överst blev min absoulta favorit!

Farmor säger att jag är som Lotta på bråkmakargatan men jag har nog mött min överman. Du är nog nästan bra på allting :) Haha

Kram på dig!

annika sa...

Men du är ju superduktig. Jag har Photoshop men det är på engelska och tar lite tid att förstå. Men du är ju som ett proffs.
Kram annika

Sari sa...

Grattis på pärlbröllopsdagen!!

Vad kul att besöka huvudstaden. Jag har inte varit där på år och dar....
Skulle gärna åka dit, för jag tycker det är så vackert i Gamla stan.

Vad många fina och härliga fotoarrangemang du gjort! Man blir säkert sittande hur länge som helst när man börjar laborera med foton!

Ha det så bra!
/Sari

annika sa...

Så roligt med Julkonserter som du ska vara med på. Är det i stan...eller? Kanske finns det någon liten tid för mig...
Kram annika

Lena W sa...

Vilka fina bilder! Och säg den bild som inte kan bli bättre med lite photoshop... Heja! Kram L

Lotta-livets väv sa...

Hej Lillan!
Tack för titten hos mig....jag är ju i mitt lilla ide och inte ute på bloggrundor så ofta...men jag kände att jag ville hälsa på hos dig, du är så gullig och skriver så fint och tänkvärt på din blogg och hos mig!
Adventsgudstjänsten och alla gamla psalmer...de berör....Jag satt också med tårar i ögonen och bara lät kroppen och sinnet ta in, ta in...stämningen i kyrkan, alla levande ljus och orgelns toner som går in i djupet av själen. Vissa psalemer är svåra att sjunga med i, det liksom snörper ihop sig i strupen......
På midnattsmässan i jul ska dotra sjunga Adams julsång, det blir nog också mäktigt!
Dewey, William James, Ken Wilber, det transpersonella står också mig varmt om hjärtat. och visst är det så...vi bestämmer själva hur vi vill tolka det vi upplever. Bra förslag att låta LÅG stanna utanför huset.
Vilka vackra saker som kommer ur dina händer......det är skönt för själen att handarbeta.
Photoshop!!!!!Ja, det är hur kul som helst och jag ser att du hittat kakformarna. För tillfället har jag också flippat runt lite med dom ....och så kör jag textbanorna i InDesign.....urkul!
Ser fram emot flera photoshoppade bilder...mera stickat....och kloka ord!
Kramar till dig!
/Lotta
Grattis på pärlbröllopsdagen! (Hur många år är det?????)