fredag, december 04, 2009

En fantastisk vecka

I söndagskväll fick jag ett brev i brevlådan.
Det är något alldeles speciellt med det handskrivna arket, ofta utvalt med omsorg till den som ska få det.
Jag blev glad och väldigt berörd.
Tack till Dig som delade med dig av dina tankar.
Mitt filosoferande här får en djupare dimenson när den möts av andras tankar. Det känns oerhört berikande.Kan inte avhålla mig från att dela med mig av lite julstämning från Gamla Stan i Stockholm.
Det här skyltfönstret påminner mig lite om julskyltningarna som
som barn.
På den tiden när det inte fanns en enda sak i affärerna som påminde om julen innan första advent.
Med stor förväntan gick man "fram på stan", känt Kumlamål, för att titta på all fin julskyltning. Och så fick man köpa en smällkaramell att hänga i granen.
 Är jag 100 år?!?
Konstig är jag nog i alla fall som tycker att oskärpan i den här bilden bara förhöjer stämningen. De gamla härliga husen och gränderna inrymmer mycket gammal intressant historia.
Vad spännande det vore att få träffa alla människor som bott på just denna gata genom tiderna.En gammal ensam ekstol i en gränd - en plats för den som behöver vila.Julmarknaden på torget vid Storkyrkan bjöd på diverse smaskigheter. Några små godsaker slank med i en påse. De ska få pryda vår julgran.Igår morse var jag uppe tidigt i ottan för att åka till USÖ.Kallt och vackert!
Så här blev prydnadskålen efter lite lek i Photoshop senare på kvällen!
En egen liten komponerad julstjärna.  
Men den absolut sötaste av alla stjärnor är denna lilla pärla!

En helt fantastisk vecka att leva länge på!
        

3 kommentarer:

annika sa...

Visst var det spännande med julskyltningen första söndagen i advent. Jag minns också att vi var på stan, spänningen och drömmarna framför leksaksaffären på Kungsgatan. Kan känna igen mig i Kajsa Kavat och hennes önskan.
Det är spridning på vad man kan uppleva och köpa med sig från Julmarknader. Fin pärla som du visar där på slutet av dina fina bilder.
Kram annika

AkH sa...

Ja, tänk att få sitta i ett hörn i Gamla stan och se på livet för ett par hundra år sedan! Tänk vad spännande! Fina bilder du har tagit! Ha en underbar helg!
Anna-Karin
hemochting

Fröken Tindra sa...

Vilket vackert skyltfönster! Så´nt är mysigt! =0)
Kram!