söndag, maj 10, 2009

En vanlig söndag

Idag var de på plats i Oset till ornitologernas stora glädje. Kikarna riktades och zoomobjektiven på alla kameror byttes snabbt ut mot vidvinkelobjektiv. Ett ögonblick att föreviga.
Den bredstjärtade snatteranden och den bukstinne sprätthöken på promenad.
Snatteranden var som vanligt morgontrött och därav tämligen tyst där hon, chockad av sprätthökens entusiasm över en morgonpromenad, tog sig fram i raskt tempo utan ens en smula av sin hemmagjorda müsli i magen. Dessutom var den västliga vinden alltför uppkäftig för att kunna glädjas åt tänkte hon inom sig. Kärleken till sprätthöken är rörande.

Efter en efterlängtad och näringsrik frukost bar det sedan iväg till Tant Grön, en underbart trevlig liten handelsträdgård väster om staden, där den bredstjärtade ofanligt pigg svepte runt bland blomster och blader och snabbt fyllde sin varukorg med råge. Sprätthöken tog sin tillflykt till det närliggande kaféet Tant Gräddelin för att trösta sig med godsaker innan hushållskassan helt blivit nergrävd i någon av snatterandens otaliga krukor eller rabatter.


Snatteranden hade trevligt sällskap av den betydligt mindre bredstjärtade och mer sparsamt snattrande goda vänninan L som även hon lyckades fylla sin korg med både det ena och det andra.


Under tiden blev sprätthöken road av L:s betydligt mindre bukstinne bättre hälft O och deras rara klubbfotade och halta dotter L. O passade på att bjuda sprätthöken på en kaskad av flygande kaffe när hans kopp gjorde en dubbel axel i den kraftiga västanvinden.Den bredstjärtade har nu fått ner sina blommor i krukor utom de späda asterplantorna som får stå inne ett tag till för att inte frysa om tassarna.
Kort och gott en mysig söndag!
3 kommentarer:

Signes vind sa...

Ha ha. Känner väl igen mina vänner fåglarne i Närke.
Vi har också varit på Handelsträdgård idag - mer om det kommer troligen i brevlådan eller på en blogg om ca en vecka.
Kramar o ha en god vecka!

syster L sa...

Haha, jag kan också identifiera aktörerna, men jag är lite osäker på vem som förevigade det hela med vidvinkel? Behövdes det MERA silltunne-effekt?

Lilla Ugglebo sa...

Hallå där!

Jag var här för några dagar sedan men hann aldrig skriva något då...
Nu har jag både skrattat o gråtit en liten skvätt....blev rörd när jag läste om din pappa.

Himmel så tokroligt du skriver..hihi...
jag ska ta mig en tur till tant grön jag med snart...har bara så svårt att få tiden att räcka till....
ha en härlig vecka!
Kram Katarina