tisdag, april 13, 2010

Ja, må den leva

Mitt första år i bloggvärlden.


Det är idag precis 1 år sedan jag kom till skott och startade min blogg, Lillan´s tuva. Det första inlägget kan du läsa om du klickar här.
Vad jag inte visste då var att livet några månader senare skulle ta en helt annan vändning, dessutom på väldigt många sätt, än vad jag hade kunnat förutspå........
Vilken tur!


Ja, jag menar att det är tur att man inte vet vad som väntar bakom nästa krök i livet. Vissa saker skulle man bäva djupt för och göra allt för att undvika och missa både erfarenhet och kunskap om livets allvar. Andra saker skulle inte få bli de där lyckosamma överraskningarna som gör livet så helt underbart.

Det finns ett forngrekiskt uttryck som är en bra sammanfattning på det som utgör livet, i alla fall mitt liv;

Ingenting är varaktigt utom förändring.
Kloka ord att ta till sig i vetskapen om att man aldrig bör ta någonting för givet i livet och samtidigt stanna upp och vara tacksam för de små och nära tingen i tillvaron som faktiskt tillhör det som man, alldeles för lättvindigt, tar för givet. Lite klurigt där………

Förutom min 1-årsdag tänker jag givetvis på min underbara pappa just idag. Pappa, vars gener sprudlar i mig när jag skriver och sammanfattar mina tankar och funderingar, skulle idag ha fyllt år, 96 år. Om du läser här kan du förstå att han var mycket, mycket betydelsefull för mig och jag kommer alltid att sakna honom.


Jag har hyllat honom genom att vara ute i min trädgård och småstädat lite i några rabatter idag. Trädgårdsarbete var hans stora passion, bredvid sport. Eftersom jag inte längre kan köpa födelsedagspaket till pappa fick det bli några till mig själv istället. Och vad kan då passa bättre än en ny sekatör, trädgårdshandskar, blomfrön och dahliarötter?
Resterna av helgens goda blåbärspaj och en kopp kaffe på trappan hörde också till firandet.

Solens värme fyller mig med ny energi och framtidstro. Promenaderna börjar nu bli lite längre än till bilen och runt kvarteret. Varje andetag i den underbara vårluften får både min kropp och själ att ännu mer återhämta sig efter ett år fyllt av förändringar.


Jag vill passa på att tacka Er alla som följer min blogg.
Tack för alla värmande kommentarer, brev och mail.
Tack för all uppmuntran, det har betytt obeskrivligt mycket för mig under en lite tyngre vägsträcka i mitt liv!

Och även om livet kommer att fortsätta att vara föränderligt kommer Lillan´s tuva att bestå, i alla fall så länge jag har tankar kvar som jag vill fömedla. Att börja skapa i det här forumet är något av det roligaste jag gett mig in på och min lilla tuva blev verkligen den där lilla oasen jag ville.
Faktum är att det nog kommer att bli en systemkamera också. De förra två flyttade med en av mina vackra döttrar........
Lusten att fotografera, som jag och M ägnade oss mycket åt som nygifta, har med mitt bloggande väckts till liv igen. Och vem vet, kanske gör jag slag i saken och förverkligar min dröm om att skriva en liten tankebok. Då skulle det ju inte vara dumt att ha sina egna foton.

Kram på Er alla där ute i cybervärlden, vi ses snart igen!

4 kommentarer:

annika sa...

Så fint du har skrivit om din pappa. Det var ett bra sätt som du hyllade honom på i dag. Jag saknar mina föräldrar varje dag. Än så länge har jag svärmor och svärfar. Svärmor fyller 86 i morgon. Hon är världens fräschaste 86 åring.
Vet du Caroline...jag tycker att du ska ta och skriva den där boken som du har tänk att du ska skriva. Börja...ifall du inte har gjort det ännu. Du skriver så fint och har en underbar rytm i ditt språk.
Hoppas att det håller i sig så du kan gå lite längre sträckor och vi kan ta en fika tillsammans.
Grattis till 1-års jubileum
Kramkram annika

Signes vind sa...

Stort Grattis - att tiden går så fort..... läser dina inlägg med stor behållning och ser fram emot din bok. En jättebra idé - tänker mig en tröstebok som man kan ta till när livet känns svårt och få ny energi när man läst en bit. Så känns dina inlägg - de är inte alls mörka utan förmedlar ett hopp o en kraft. Gör slag i saken och som ovanstående skriver - börja skriv och se vart det tar vägen. Systemkamera är jätteroligt och en bra idé att illustrera dina egna texter - är säker på att något klokt förlag nappar :-))Kram kram Lotta

Ulrika sa...

Grattis på 1-års dagen =)
Visst är det härligt med de vackra vårdagarna och alla blommor som tittar fram. Finns mycket att titta på och fotografera, och det kommer mera....En systemkamera låter kul tycker jag ; )

Tack för fina kommentarer på min fotoblogg, alltid lika roligt att se att du varit där.

Kram Ulrika

Min egna lilla vrå sa...

Vilka ord, när jag läste om din pappa på länken blev jag otroligt rörd. Du kan skriva som få, det berör (liksom den röst). Du vet vad du kan satsa på om du inte orkar fortsätta med musiken, det bor helt klart en författare i dig.
Må så gott och ta hand om dig i det fina vårvädret!