onsdag, november 11, 2009

Nystickat

Äntligen klarar jag av att en kort stund sitta på min specialstol vid datorn igen. Jag har längtat efter att få visa upp det senaste ur min stickade kollektion. Tack alla som uppmuntrar mig med kommenterar här, hälsningar via kort, sms och på Facebook och alla goa telefonsamtal och besök. Ni ska veta att det betyder så ofantligt mycket för mig. Det blir ganska ensamt annars på sofflocket. I slutet av förra veckan kom min rektor på besök med en urvacker stor blombukett, chokladpraliner OCH Damernas Värld. Vad sägs om det! Samma kväll ramlar bonusdotterlillasyster  (hon med pajasorkidéen) C in med chokladmuffins. Jag känner mig både priviligerad och utvald men framför allt tacksam.
Nu till andra gobitar i  livet just nu. Äldsta dottern H beställde tidigt i höstas en tubhalsduk. Jag hittade inget mönster som någon av oss riktigt tyckte att vi var nöjda med så fantasin fick flöda.
Så här ser den ut uppfälld........(visst är min dotter vacker?!?)........och så här ser den ut nedfälld. Jag gjorde den extra lång för att den ska kunna vikas i flera lager.Till det behövdes det också vantar. Och efter letande efter mönster blev det fantasin igen som styrde och jag använde mig av idéer från mina vita sockor som du ser i kanten till höger.H ville att de skulle vara ganska långa upp på armen och med den fina virkade kanten på, som både sockor och tubhalsduken har. Längden på vantarna är faktiskt jätteskönt och praktiskt.      
Min andra dotter beställde ett pannband och här använde jag mig av ett färdigt mönster från Drops garnstudio. Klicka här så har du ett gratismönster.För några veckor sedan skrev jag om att jag skulle börja sticka en åkpåse. Nu är den färdig!
Precis när jag började närma mig slutet på den och skulle börja sticka luvan, i söndags eftermiddag, fick jag ett sms att en liten ny människa fötts in i släkten. En flicka! Så underbart. Och jag vet att  någonstans uppe, från ett liv på andra sidan, spanar min bror och svägerska lyckligt ner på sitt nya lilla barnbarn.
Eftersom tofsen ännu inte var gjord la jag in lite gammelrosa i den. Det rosa restgarnet  räckte även till ett par vantar till de små händerna som väntar på att få upptäcka världen.Apropå vantar. Någon ropar mooomoooooo, jag behöver också vantar!Och moomoo ska nu snickra ihop ett par vantar till världens goaste Ella!


5 kommentarer:

Sari sa...

Oj, vad mycket fint du har stickat!
Tubhalsduken är verkligen fin, på en lika fin dotter!!
Och nu har du ytterligare en flicka i släkten som du kan sticka massor med fint till! Grattis!
Skönt att det sakta går framåt nu!
Vad gulligt av din rektor att komma förbi med lite uppmuntran!
Ha det bra!
Kram Sari

annika sa...

Men hoppsan så mycket fint du åstadkommer med stickorna! Jag gillar alltihop. Blir riktigt avis på strumporna. Rart av din chef att bry sig.
Söt dotter och dottedotter. Kul med en liten släkting till.
Ska bli kul att se vad det blir av ditt linnetyg.
Kram annika

Lotta-livets väv sa...

Oj, vad mycket fint du har stickat! Mönster...nej vad ska man med det till????? *fniss* Tycker också bättre om att "bestämma själv" Vad roligt att du fått en ny liten krabat att sticka till.....men så sorgligt för din bror att inte få dela glädjen med ett barnbarn.....
Vad kul med duett vid köksbordet!
Ja, vi har nog en hel del gemensamt du och jag!
Fortsätt ta hand om dig och kom tillbaka till full hälsa så snart det går!
Kram
/Lotta

Lilla Ugglebo sa...

Hallå där!

Men himmel o pankaka så duktig du är på att sticka!
Dottern är verkligen jätte söt och lilla Ella...hon är som en liten karamell...

Men du vad har hänt!!!
Jag försökte läsa längre ner...
Har ryggen pajjat???
Är du sjukskriven länge??
Stackars stackars dig!!!!

Hoppas du blir bättre snart.
kraaaam Katarina

NETTAN! sa...

Riktigt fint! Har du några tips hur man kan göra en sådan halsduk? har letat mönster överallt men kommer ingen vart... skulle vara snällt om du ides hjälpa mig :)