fredag, november 20, 2009

Fredag igen

Mina orkidéer börjar nu blomma om igen, en efter en. Det här exemplaret är en trogen vän sedan 11 år tillbaka och i mitten av november varje år slår den ut för att sedan blomma länge.Trots att jag är hemma går veckorna med en rackarns fart. I onsdags fick jag besök av en syster och vi hade riktigt stickmys hela eftermiddagen. Hon hade med en söt liten azalea och jag ska verkligen försöka att inte vattna ihjäl den som jag lyckades göra med den förra jag fick. (sorry kära svägerska!)Om nån tycker att jag stickar mycket är det bara en bråkdel av vad min äldsta syster åstadkommer med stickor, virknål och bakom sin symaskin. På söndag säljer hon av sina alster på en jul- och hantverksmarknad i Täbygården strax söder om Örebro. För den som bor i närheten och inte hittar dit så lär det vara skyltat från Mariebergs centrum. Jag försökte fota ett förkläde som jag fått av henne men bilden blev långt ifrån bra. Om du klickar på bilden ser du förhoppningsvis lite bättre, de är verkligen jättefina i verkligheten.
På lördag rekommenderar jag alla i närheten av Örebro, och som har möjlighet, att gå på årets SkRiKa-konsert i konserthuset. Ett, sedan 3 år tillbaka, trevligt samarbete mellan Svenska Kammarorkestern i Örebro, Risbergska och Karolinska skolan. Jag har tjuvlyssnat lite på en skolkonsert idag och kan utlova en häftig musikupplevelelse där stans musikesteter i årsk 3 på gymnasiet får den stora chansen att samarbeta med en orkester av världklass.  Det var maffigt att höra inledningskören Deliver Us to The Promised Land ur The Prince of Egypt................med all dessa unga och växande röster, för att inte tala om Hallelujakören ur Händels Messias i både original- och gospelversion. Helt underbart och jag kan säga att jag längtar galet tillbaka till min sångundervisning och alla goa elever.

Om Du vill lyssna lite bakom kulisserna där några elever berättar om det årliga projektet klickar du här.

Viss partisk i sammanhagnet (en av döttrarna finns med)  länkar jag till ett suddigt klipp på youtube från SkRiKa-konserten för två år sedan. Visserligen inte med orkester men snygg á capellasång, Hide and Seek.

Om inte min rygg hade satt käppar i hjulet denna höst skulle jag själv fått förmånen att sjunga med samma orkester om två veckor tillsammans med Örebro Kammarkör, en av mina favoritsysselsättningar och friskvårdsprojekt.

Ryggen har dock blivit markant bättre denna vecka och jag njuter av att kunna göra små utflykter igen.

I helgen ska jag se till att min nya halsduk blir färdig!

Trevlig helg önskar jag Er alla

2 kommentarer:

annika sa...

Hej! Jag blir så glad då jag läser att du är bättre i din rygg och kan göra små utflykter. Förstår att du längtar tillbaka till din undervisning. Det är många bra konserter runt om nu inför julen. Får se vad vi går på.
Ha en skön helg!
Kram annika

Trottinglady - Cajsas Rum sa...

Ja, bodde jag bara närmare skulle jag gärna gå på konserten. Nu får jag njuta av våra ungdomar i Boden. Vi har musikgymn hos oss, där jag jobbar. Härligt med dessa röster!
Trevlig helg önskar
Carin