fredag, november 27, 2009

I väntan på advent

Fredagskvällsmys och jag njuter av lite adventskänsla i hemmet. En tur till Tant Grön igår, tillsammans med en mycket kär vän, resulterade i tre kassar! Ooops!Vita små julstjärnor på den gamla silverbrickan i matrummet........
........vit miniamaryllis i hallen.......
.........röda rosettjulstjärnor i köksfönstret
........och den gamla tomten från M:s barndom på plats i vardagsrumfönstret.
Nu är det bara pysslet med hyacinter och lite saffransdoft kvar.
Just det, en lampa i den nyinköpta vita advenststjärnan också.

Och på söndag sjunger jag!!
Livet är härligt!

2 kommentarer:

annika sa...

Hej! Härligt att du ska vara med och sjunga i morgon. Är det en adventskonsert i stan? Vi var på Tant Grön i dag och köpte lite blommor. Det blev en två vita amaryllis och en vit julstjärna. Har satt stakarna i fönstren i dag och så tog mossan slut till bordsstaken. Får ta en liten cykeltur till Sörbyskogen i morgon fm. En sån gammal tomte som du visade har jag också från min barndom. Mamma älskade tomtar. I förrgår var det 13 år sen hon gick bort och de flesta tomtarna ligger kvar i kartongen.
Tack för din fina kommentar hos mig. Jag är glad om du blir sysugen och dina kommentarer läser jag med största nöje.
Ha en skön 1:a advent
Kram annika

Trottinglady - Cajsas Rum sa...

Ja, en sådan tomte finns i min jullåda också. Det var ju dessa julsaker som man verkligen kommer ihåg. Det fanns inte så mkt pynt som nu och mycket gjorde vi själv.
Jag har ännu bara en hyacint som adventsblomma, ja förutom någon konstgjord amaryllis som du inte kan tro är konstgjord;-)
Ha en fortsatt härlig advent!
Carin