Och nu i september ser det ut så här på samma träd. Läckra och goda äpplen!
Efter ett liten instats i köket ser det ut så här i köket!
Lillans favoritäppelkaka
Blanda ( i matberedaren) :
2 hg vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 hg strösocker
Blanda ner 1 hg kallt smör och 1 ägg och knåda ihop till en deg.
Skala 4-6 äpplen och klyfta. Kavla ut halva degen och lägg på botten i en pajform eller i en form med löstagbar kant.
Lägg på äppelklyftorna, strö på lite råsocker och kanel (mycket!) Kavla ut resten av degen och lägg den som ett lock. över kakan.
Grädda i 225 grader i ca 25 min.
Låt kakan svalna lite och strö sedan över florsocker.
Låt kakan svalna lite och strö sedan över florsocker.
Servera med en riktigt god vaniljglass. Mums fillibabba!
5 kommentarer:
Tänk att en liten blomma kan bli så mycket =) Äppelkakan ser riktigt god ut!
Åhhhh, blir hungrig, trots en gigantisk portion (ja du vet, systrarna ericson storlek) spaghetti med köttfärssås efter träningen.
/Lotta
Hej! Hittar ännu en bloggare från samma stad. Kul! Det verkar populärt bland oss närkingar att blogga.Lägger till dig på min blogg, dit du naturligtvis är så välkommen.
Annika
Hejsan!
Hittade din blogg via Annikas Ditten&Datten-blogg!
Vilka härliga bilder från ditt äppelträd! Och äppelkakan ser ju bara SÅÅÅ god ut!
Vi har två äppelträd i vår trädgård,
bara några år gamla, men redan ger de lite frukt! Kul!
Kanske kan det bli en äppelkaka så småningom!
Ha det så bra! /Sari
Mums... Den ska bagarfrun prova nästa gång hon klyftar äpplen och tar fram smör ur kylen.
Skicka en kommentar