onsdag, december 01, 2010

Första december

En seg förkylning med en hosta som håller mig vaken på nätterna har tvingat mig att stanna upp för ett dygn i tillvaron.
I lugnet hemma får jag lite tid att njuta av den vita korsningen mellan amaryllis och tazett som blommar för fullt.


På vägen till postlådan står frusna rosor och påminner om varm sommar och om den vila som är så viktig för återhämtning.


Den trofasta kärleksörten ser nästan oberörd ut trots den stränga kylan. Trofasthet och kärlek är dagens tema, vi firar bröllopsdag och jag kan aldrig sluta att vara galet kär i min älskade M.

  
I fönstren börjar mina orkidéer att blomma. Här ett praktexemplar som är ett vackert minne från min svärfars köksfönster.


Sammanlagt har jag ca 22-23 stänglar som är fulla med orkidéeknoppar runt om i huset. Vilken livskraft hos dessa växter. De vill bara ha lite vatten då och då och så får de lite godis ibland i form av näring.


Stjärnan i fönstret förmedlar värme och stor förväntan.


Tänk att man ska behöva bli lite krasslig för att ta sig tid att stanna upp i tankarna, och sända en tacksamhetens tanke till livet!

Glad Advent på Er alla!

1 kommentar:

annika sa...

Vackra frusna växter.Hoppas att hostan har gett med sig något. Lyssnade på Moa i dag och hon var superduktig där på Stortorget. Vilka röst!
Snart ska vi väl kunna få ihop en fikatid och så tänkte jag på sockorna...
Kram