torsdag, februari 25, 2010

Kreativitet

Vad mycket nya mysiga vänner jag fått via bloggen. Ni hjälper mig att tänka på annat i livet än min egna lilla kamp mot en stretig rygg. Att läsa och titta på andras bloggar ger inspiration till att skapa och vara kreativ. En mycket kreativ vän är Annika på Ditten och Datten som verkligen förtjänar den Award hon fått av anledningen att just vara en kreativ bloggare. Stolt i hjärtat tar jag nu emot den av henne och lovar att jag ska försöka leva upp till den genom att fortsätta mitt skrivande, bättra mig med att delge ett och annat recept och annat smått och gott som förgyller livet.


Till Awarden hör att man ska berätta sanningar och sig själv. Ni har ju redan sett många av mina sidor här på tuvan men nu ska ni få veta lite som jag inte berättat om mig tidigare. Mitt upp i all seriositet finns det en hyfsat knäpp liten människa som gillar att överraska.

Några sanningar om mig

Jag:
 • tycker om att ligga kvar i sängen på morgonen, gärna långt fram på förmiddagen och vill ha god tid mig att äta en riktigt god och näringsrik frukost
 •  är mycket svag för mörk choklad, kolla gärna in mina chokladlänkar längre ner i högerspalt
 •  tycker verkligen inte om mjölkchoklad, det är kladdigt, fastnar i gommen och är för sött
 • älskar salt lakrits som är mitt absoluta favoritgodis
 • pratar för mig själv, och då i synnerhet när någon finns i närheten
 • har ruskigt svårt att lära mig och komma ihåg namn och siffror
 • har sovit på samma hotell som Jesus. Dagen efter en föreställning av Jesus Christ Superstar i     Göteborg mötte jag Jesus vid frukostbuffén på hotellet där vi bodde. Det visade sig att han var från Norge. Genast kände jag hur jag så självklart måste vara en av de vise från Österlandet,enligt principen att bakom varje framgångsrik man finns en kvinna!
 • är måttligt förtjust i semlor, har ännu inte ätit någon i år
 • har en egenhet att alltid sortera det mesta som går i bokstavsordning
 •  letar ofta efter mina nycklar och ringar och alltid efter min mobil
 •  har inga problem med att ligga och zappa framför TV:n
 •  älskar att resa, läs gärna resreportagen från New York och Österlen där det avslöjas fler sanningar om  mig........
 •  älskar sol och bad och vill fåfängt bli riktigt brun på sommaren, favoritstället är i båten på Vättern
Apropå kreativitet kan jag ju inte annat än att delge lite djupare tankar också och drar mig till minnes en föreläsning jag var på för ca 10 års sedan. En docent vid namn Lars Ryhammar, vars avhandling just handlade om kreativitet, formulerade sig så här om vad som utgör en kreativ människa;
Den kreativa männsikan har förmåga att tänka på verkligheten på olika sätt, skifta perspektiv och vara fantasirik. Hon är självständig, intellektuellt nyfiken och stimuleras av det som är mångtydigt och komplext. En kreativ person äger en närhet till sin egen fantasi och till sina subjektiva upplevelser långt bak i utvecklingen.
Det är inte konstigt att jag tycker om att leka, vara busig, tänka i nya banor, bli så ihärdig i min iver att nå framåt att jag gärna satsar 175%, inte vill fastna i gamla system och former, är så omåttligt nyfiken på att lära mig nya saker, vågar gråta och visa min sårbarhet, blir arg över orättvisor som drabbar den svaga, vågar säga vad jag tycker som stöd för den som inte vågar, alltid på väg framåt med en undran om vad jag ska bli när jag blir stor........

Jag är ju kreativ.

Synd att man ska behöva bli en vuxen kvinna, nyss fyllda 50, för att inte skämmas för att säga;

och jag är stolt över det.

Alla bloggvänner, tack för att Ni finns och fortsätt att vara kreativa både här i datorburken och i den verklighet Ni dagligen befinner Er i!

Awarden ska skickas vidare och jag väljer att att skicka den vidare till alla Er av mina läsare som inte bloggar! Skriv gärna och berätta om er via att klicka på kommentar här nedan eller på den mailadress som finns i högra spalten lite längre upp.


Kreativitetens resultat i form av en mössa till världens mysigaste Jonna i en ålder av tio i sex!

Lev väl och och glöm inte Albert Einsteins kloka ord som jag tidigare citerat::
Fantasi är viktigare än kunskap
Lillan

1 kommentar:

Lotta-livets väv sa...

Roligt att läsa om dig och dina sanningar!
Det finns ett stort antal förklaringsmodeller om hur vi är och så....jag har fastnat lite för en modell som heter Enneagrammet....en dag skriver jag lite utförligare om den på min blogg, men tills dess....jag upphör aldrig att fundera över att det är så många "enneagram-sjuor" i blogglandia.....eller är det möjligen så att jag dras till dom när jag hittar sådana på nätet. Vem vet....och inte är jag helt säker...men nog känner jag att du har många "sjua-beteenden"
...hoppas att du inte tar detta som att jag klumpar ihop och generaliserar för jag tror, precis som du, att vi är individer och allt det där...jag tror att du förstår.....men detta att:
-allt är ju så himla KUL!!!!!! och det är så roooooligt att prova på nytt.....och att det inte alltid är lika enkelt att göra klart...och att huvudet är fyllt av projekt, tänkbara och oänkbara...så där som det är att vara kreativ.
Skönt att läsa att du har en piggare dag idag.
Kram, kram
/Lotta
och du....mössan till Jonna blev jättefin