tisdag, april 05, 2011

Ooooops I did it again

.......och

" Jag kan icke räkna dem alla" som det står i den gamla vackra psalmen.
.....de gånger som jag stängt ute förnuftet från själ och hjärta och inte lyssnat på kroppens signaler. Och jag får därmed genomlida några tuffa dagar i smärtans tecken. Hoppas de inte blir alltför många.......

I lördags, innan ryggen sa ifrån, var jag och min äldsta skönhet (ej att förväxla med M) på besök i en ny inredningsbutik vid  Nasta Herrgård i Örebro. Väl värd ett och annat besök både för att shoppa och få inspiriation, Nasta Welcome Home. Om du klickar HÄR hittar du deras hemsida och kan få en liten blick över vad som finns.

En restaurering hemma kräver lite tankar och planering innan nya inköp görs. Och velig är mitt andra namn.

Här kommer några produkter som jag tittade lite extra på. Jag föll för de här lamporna och ser möjlighet att på ett enkelt sätt själv kunna göra något liknande med hjälp av lite fint sidentyg och gamla lampskärmar.


Den här sängen tycker jag är helt underbar. Sänggaveln är handgjord enkom för denna butik och måste beställas. Då kan man få den utförd med de önskemål man själv har för ev förändring där den ska passa in.
Påminner om den nya sänggaveln som är beställd till ett nyrustat sovrum......:)


Den här helt fantastiska skålen, som ingår i en serie av olika föremål, kan få vem som helst att vilja fylla stor födelsedag igen. Dottern föll för en liten fyrkantig skål i samma serie. Tänk den full med frukt eller tall- och grankottar plockade i vår fria natur!


Efter besöket i butiken hade jag själv en kasse med två nya fina blomkrukor med mig hem, samt några äggljus inför kommande påskfirande.
Varför köper man alltid två fina blomkrukor?
Det tenderar att finnas en mängd "par av fina krukor" hemma istället för en totalsatsning på att byta ut och få fler av samma sort. Känns fenomenet igen?

Samma eftermiddag, i lördags, tog jag och M en lång och rask promenad och han fick förmånen att inhandla en bukett tulpaner till mig på hemvägen. Det gäller att se till att man styr upp promenerandet så att man går förbi strategiska mål.
I vår närmaste blomaffär Nya Blomboden , där många buketter och växter köpts genom åren, har de under vintern utökat sitt sortiment med produkter från Cult Design.  
En speciell avdelning i blomboden har dukats upp med.......


en fin och fräsch skyltning av en lika fin och fräsch ny svensk design i otroligt läckra former och färger. De säljer också fina härliga handdukar från Pelle Vävare. Det var länge sedan det gick att köpa i Örebro eller så är det jag som inte vet var jag ska leta.
I samma blomsterbod har de ett av Örebros största utbud av Yankee Candle. Härliga doftljus i en mängd olika utföranden. Bra små presenter eller som alternativ till en blomma när man ska bort på middag.


Man skulle kunna tro att jag med detta inlägg blir sponsrad, men inte alls. Det är bara roligt att dela med sig av lite tips på shopping i vår vackra stad.

Och om/när mannen i mitt liv läser detta, bilderna redigerades innan rygghaveriet och jag har skrivit i omgångar!

Nu återgång till viloläge

efter ett litet besök till kylskåpet........

Jag önskar Er alla en fortsatt fin vecka


1 kommentar:

annika sa...

Härlig inspiration från närliggande butiker. Så trist med din rygg...så ofta ju...
Påskveckan verkar var utmärkt som fikaträff...om din rygg fixar det förstås.
Vi hörs längra fram

Ta väl hand om dig och var försiktig med dig.

Kram
annika