måndag, juni 21, 2010

Ett dagsverke

I morse chockade jag både M och mig själv när jag svarade ett klart och tydligt;
Ja!
Inspirerad av helgens fantastiska kärleksbudskap och värme som strömmade ut från TV fanns inget annat svar på hans fråga...

 om jag skulle med på en morgonpromenad.

Eftersom jag inte somnade förrän sent fram på småtimmarna, och det efter att jag till slut bjudit mig själv på en mugg varm mjölk vid köksbordet mitt i natten, var det en mycket sömndrucken, men trofast maka, som gärna följde sin livskamrat på en tur innan frukost.


Väl hemma serverade vi oss en smaskig frukost i morgonsolen på vår altan.
Vi har fantastisk morgon- och kvällssol på altanen.
Gissa vilket vädersträck!

Svårt att sova är en fritidssysselsättning jag ägnat mig åt i många år och det gäller att hitta på något att fördriva tiden med.
M är inte helt nöjd med mitt soudokande. Påstår att han inte heller kan sova om jag har lampan tänd och pennan raspar och delar av suddgummi sprider trivsel i sänghalmen. På det kontrar jag att jag tycker han snarkar väl mycket för att ligga vaken...
Ett annat nattsudd (obs ordvits!) jag har är att lyssna på podradio. Jag prenumererar på en rad intellektuella program och diverse dåligheter från Sveriges Radio som har en förmåga att sända  program på de mest besynnerliga tider på dygnet när jag inte är inställd på att lyssna eller kan.

Som tur är (?!) har jag massor av tid på nätterna att åtgärda det. 
Vill bara kort här berätta att varje morgon är jag fullständigt helbrägda från mina sömnsvårigheter och kan inte förstå varför man måste gå upp när det är som skönast och man dessutom ganska nyss har somnat.
Nattens radiolyssnande visade sig få förödande konsekvenser för hela denna dag.
Jag lyssnade på ett antal Odla med P1 som jag har sparat ihop.

Mitt i natten fick jag kunskaper om varför min rabarber inte är lika frodig som förr, att jag klippt bort förfrysta buskage försent på säsongen, aj då, hur man lyckas bättre med sina lökodlingar, att man ska gödsla senast innan midsommar....gödsla...och jag som inte gjort det, inte klarat av det, HJÄLP!

Vilken tur att min nuvarande make, sedan 30 år tillbaka, visade sig vara ovanligt välvilligt inställd på att köra bort trädgårdsavfall efter den goda frukosten. Och detta på hans första semesterdag!
Tänk vad ett prinsessbröllop kan göra!

(Hans egen prinesessa hade i lördags rymt från köket och var heller inte talbar förrän efter 01.00, då prinsen själv sov. Måhända var han rädd att prinsessan skulle titta på svt play uti fall någon detal jmissades under lördagens otaliga repriser.)

Allt det där buskskräpet som jag klippte bort från mina stackars förfrysta paradisbuskar förra veckan, som jag borde klippt bort för 1 1/2 månad sedan, erbjöd han sig att köra bort.

Kärlek!
Hyr man en bilkärra måste man utnyttja den till fullo = vad kan mer klippas ner, slängas, grävas upp mm mm?

Jag for runt som en jojo i trädgården för att hinna få ihop så mycket jag bara kunde. Kanske går världen under och detta är sista gången vi kan hyra en bilkära. (Vem bryr sig om mitt trädgårdsavfall om världen gått under?)

En överfull bilkärra drogs iväg till trädgårdsavfall. Därefter ytterligare en kärra till soptippen med lite annat smått och gott som vi inte behöver mer.

Och gissa vad jag min lilla filur kom på, apropå den ev världsundergången?

Har man hyrt en bilkärra passar det utmärkt att köpa jord och täckbark också!

Vilken tur att jag i samma ögonblick kunde leverera besked om att lunchen var så gott som färdig.Resten av dagen har jag rensat, gödslat, vattnat, lagt ut en mängd täckbark och jord. Jag har gjort det mesta som jag enligt ryggregelboken inte alls ska eller definitivt inte bör göra.

Som kommunalarbetare (sångtant på världens bästa skola) borde man ju vara inställd på ett antal raster och pauser under arbetsutövandet.
Men på de egna domänerna är den annars så oerhört livsavgörande kunskapen som bortblåst.Om jag säger att jag är ganska slut nu är det en klar underdrift.

Efter kvällsmiddag och lite vila fick jag lust att leka lite i Photoshop och passade då på att lära mig nya saker, därav samma bilder i lite olika skiftningar. Har för tillfället en bra lärare i min yngsta, till sinnet mycket tålmodiga, dotter som bor hemma över sommaren.


Nu ska jag lägga mig och sova........hoppas jag.

Somnar jag inte efter denna dag kommer jag aldrig att somna.

Ett vet jag med säkerhet, jag tänker inte lyssna på Odla med P1 i alla fall!

5 kommentarer:

Lilla Ugglebo sa...

Hallå där!

Det var lääänge sedan!
Min blogglust KANSKE börjar återvända en liten smula.

Himmel så duktig du är på att skriva...hihi...man blir ju alldeles trollbunden.
Eg. tycker man ju så hemskans synd om dig men samtidigt sitter jag här o gapskrattar....hur går det ihop??
Vilken tur att maken är så snäll. Jag blev överlycklig bara för att min hjälpte mig att lasta ur jord och gödsel ur bilen.....;)
Kram o ha en bra dag!
Katarina

Plupps krypin sa...

Vilken innehållsrik dag du haft. Hoppas att du inte fick alltför ont efter, jag vet av erfarenhet, brukar också göra så där när jag tycker att det är roligt. Måste säga att du skriver så bra. Ha nu en riktigt skön midsommar och ta det lugnt,hyr ingen släpkärra, på midsommarn gör det inget om man är klarvaken då ska man inte sova....fniss. Kram Yvonne

Signes vind sa...

Oj så mycket ni hann med. Jag blir alldeles matt.....
nu blir det väl båt och mys resten av semestern när trädgården fått sitt.
Själv slavar jag på några veckor till - ångrar mitt yrkesval när det är sommar, men det är väl för sent för omskolning.
Vår trädgård får växa igen - jag sjunger med Carl Anton. Ska ligga i hängmattan och lyssna på Pod-radion, alla sommarprogram och Stil som jag gillar bl a.
Kram kram

Min egna lilla vrå sa...

Du är ju fantastisk både på att skriva och fota! Ta nu igen dig ordentligt för det är du väl värd efter allt detta slit som du fixade med under gårdagen. Njut av semestern och kärleken, hälsa honom från mig, det var ju ett tag sen vi sågs. Ser fram emot fler härliga inlägg från dig! Kram Lovisa

annika sa...

hej på dej..författaren....
Du kan verkligen skriva så man fastnar. Oj så ni jobbar. Ta det nu lugnt i det vackra vädret och sitt still en stund.
Kram annika