söndag, mars 07, 2010

Som en saga med vittring av vår

Vilken sagovecka denna vecka blev! Förra helgens glädjerus med barndop för lilla Alva och vigsel för hennes föräldrar toppades i torsdags av att en ny liten ängel anlände till vår släkt. Foten jag i lördags kände, när jag la handen på den charmiga magen, visade sig vara en Sixten som tittade ut. En ny kusin till Alva och helt klart en framtida fotbollspelare på elitnivå! Han lär bli farligt snabb för sina motståndare.
10 timmar innan Sixten anlände hade jag precis lagt upp maskor till en ny åkpåse på rundsticka nr 5, den tredje i min produktion av garn. Gissa om jag har fått bråttom att sticka och i kväll kan den nog bli färdig!

Återigen blandas den stora glädjen med många känslor av saknaden efter dem som inte längre finns hos oss………
men det är framåt i livet som gäller!

Det gäller att ta alla chanser i livet att njuta. För vissa var det visserligen andra chansen igår här i Örebro. Själv njöt jag av att vara lagom galen för kanske den enda chansen för mig att vara på en av melodifestivalens delfinaler live. Jag, som inte ens hade koll på exakt vilka som tagit sig dit, tog mig friheten att bli precis så tokig som publiken ser ut att vara när man själv sitter i TV-soffan och tittar på spektaklet som alla häcklar men ändå är så förälskade i.


Jag klappade frenetiskt mina händer och förväntar mig inte att kunna få av mig mina ringar innan påsk, då de redan knubbiga fingrarna svullnade av kraften i slagen. När det gäller busvisslingarna och det frejdiga tjoandet la jag ribban högt till omgivningens förskräckelse. Stackars M hade fullt sjå att hålla sig undan från att trassla in sig i den knallrosa melodifestivalboa jag viftade med och som han, faktiskt ovanligt medgörligt, betalade åt mig i den lilla förrädiska shopen utanför arenan.


Medgörligheten sträckte sig dock inte så långt att han gick extra för att köpa en lika knallrosa glittrig cowboyhatt åt mig. Måhända hade han gjort det om jag inte skrålat med så i allsången som vi inbjöds till under showandet timmen innan sändning. När de kom fram till förra årets vinnarbidrag, La Voix, spräckte jag väl nästan trumhinnorna på de som satt bredvid. Vilken tur att vi satt på första raden på en av balkongerna så att ingen fick det luftdraget i nacken. Och ja, jag var nykter så när som på 1 1/2 glas champagne! Inte ska man väl behöva medel för att våga släppa loss.

Idag är det Vasaloppet och en aning av vår känns i luften.

Efter denna fantastiska vinter väntar jag nu på att få bli av med all snö så att man kan mötas två bilar i bredd på gatan igen........

Jag längtar efter att få sitta i solen vid vårt plank och fika……..


att få använda mitt mysiga planteringsbord inhandlat på Smultrongården för tre år sedan……..

att få grilla en ”utfläkt” och mustigt marinerad fläskfilé……..

och bara njuta av livet och lapa D-vitaminer!

6 kommentarer:

Anonym sa...

jodå, här nere har ser man gräsmattan utanför fönstret och känner grus och asfalt under skorna när man promenerar :)

Trottinglady - Cajsas Rum sa...

Det andas mkt positivt hos dig, och det förstår jag!
Om jag ska vara ärlig så var min astilbe från ifjol.....Iår syns den inte ännu....
Svårt med vårbilder när jag är med i vårteckensutmaningen.
Däremot tog jag kaffekoppen med mig ut i solen för en stund sedan....
Ha det så bra önskar
Carin

annika sa...

Ja det var en tillställning som heter duga. Vi satt på 3:e raden på läktaren och jag tittade efter någon som kunde vara du. Vi viftade med ballong och ljusrör lilla Jolina och jag. Hon hade en sån fin rosa cowboyhatt som du skulle viljat ha. C är lite mer stillsam av sig. Visst var det kul att få uppleva det live och jag hade noll koll på vilka artister och låtar vi skulle få höra.
Snart är det dags att hitta sig en liten plats i trädgården där man kan hitta en skön solstund.
Kram annika

Min egna lilla vrå sa...

Tänk vad härligt med spontana och lite halvgalna människor, fortsätt så! Personligen gillade jag pepptimmen mer än själva tävlingen!
Kram Lovisa

Ulrika sa...

Ja mycket är det som har hänt den senaste tiden...
Du verkar haft en superkväll på melodifestivalen - kan riktigt se dig framför mig med den festliga boan =)

Englas Skafferi sa...

Vilka underbara vinterbilder! Det går knappt att fatta hur ni haft det - vi som har levt härligt "Afrika-liv" alldeles barfota tio veckor på andra sidan jordklotet hela vintern. Men igår hittade vi tussilago - sommaren kommer nog hit också vad det lider :)
Allt gott till dig!
Kram Ingrid